Yeni Tarifimiz;

Profiterol tarifi – Profiterol nasıl yapılır

admin

Profiterol tarifi – Profiterol nasıl yapılır

Admin tarafından eklendi.

Evet baylar ve bayanlar, Size evde nasıl ekonomik, kısa ve kolay yoldan profiterol yapılır onu anlatacağız. Tarife geçmeden önce malzemeleri sunmak istiyoruz. Evde ekonomik, kısa ve kolay yoldan profiterol yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gr margarin 3 adet yumurta Profiterolde kullanacağımız krema için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Profiterolün üzerinde kullanmak için gerekli malzeme: 1 paket hazır çikolata sosu Profiterol Nasıl Hazırlanır? Tüm malzemelerimizi hazırladıysak, hemen işe koyulalım. Hemen işe koyulalımki akşam işten gelen eşimize, öğlen okuldan gelen çocuğumuza veya kaynanamıza, misafirlerimize sunalım. (: İlk önce ufak bir tencere hazırlayın. Tencerenin içine margarinimizi koyuyoruz, ardından 1 bardak su ekleyerek kaynatıyoruz. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekliyoruz, ardından 2-3 dakika karıştırarak karışımı pişiriyoruz. Sürekli karıştırmak sizi biraz yoracaktır ancak hamurun kaliteli olmasını istiyorsanız sürekli karıştırın. 2-3 dakika karıştırarak hamurumuzu hazırladığımızda ocağımızı kapatıyoruz ve yaklaşık 10 dakika kadar hamurumuzun soğumasını bekliyoruz. Hamurumuzu dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamurumuza ekliyoruz. Eğer profiterolünüzün güzel olmasını istiyorsanız 3 adet yumurtayı aynı aynda kırıp karıştırmayın. Yumurtaları ayrı ayrı kırıp hamurunuza yedirerek karıştırırsanız profiterolünüz daha güzel olacaktır. Yumurtaları hamurumuza yedirdikten sonra yapışkan bir hamurumuz oldu. Hamurumuzun kabarması için çok iyi bir şekilde karıştırmalısınız. 3 yumurtayıda kırıp hamurumuza yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Evet… Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Şimdi tepsimizi hazırlıyoruz. Daha sonra tepsimizi yağlıyoruz. Ardından bir yemek kaşığı aracılığıyla hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve tepsimize aralarında 2′şer cm boşluk kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Isıtılmış fırınımıza tepsiyi yerleştirip ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarımızı üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Profiterolümüz için gerekli olan hamurlar hazır olduktan sonra profiterolde kullanacağımız kremamızı hazırlayabiliriz. Yukarıda belirttiğim krema için gerekli malzemelerimizi vanilya hariç bir tencereye koyarak kremamızı pişiriyoruz. Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz. Profiterolümüz için hazırladığımız hamuru ikiye bölerek sıkma torbası ile az önce hazırladığımız kremayı dolduruyoruz. Profiterolümüz için hazırladığımız hamurları krema ile doldurduktan sonra üzerinde çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Veee profiterolümüz servise hazır. Artık pastanelere para harcamak zorunda değilsiniz. Evimizde ekonomik, kısa ve kolay yoldan profiterolümüzü hazırladık. (: Afiyet olsun… Profiterol Tarifi - Profiterol Nasıl Yapılır? Profiterol Tarifi - Profiterol Nasıl Yapılır?
  • Ücretsiz
  • Türkçe -
  • Hile full olarak eklendi.
Şurda paylaş :

0 yorum: