Yeni Tarifimiz;

Frambuazlı profiterol Nasıl Yapılır?

admin

Frambuazlı profiterol Nasıl Yapılır?

Admin tarafından eklendi.

Frambuazlı profiterol , Frambuazlı profiterol fotograflı anlatım, Frambuazlı profiterol hangi malzemeden ne kadar katılır, Frambuazlı profiterol içindekiler, Frambuazlı profiterol malzemeler, Frambuazlı profiterol nasıl daha güzel olur, Frambuazlı profiterol nasıl servisi edilir, Frambuazlı profiterol Nasıl Yapılır, Frambuazlı profiterol Tarifi burada...

Malzemeler

Şu hamuru için
60 gr tereyağı
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı un
1 tutam tuz
2 yumurta
Krema için
300 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın. Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin. Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
  • Ücretsiz
  • Türkçe -
  • Hile full olarak eklendi.
Şurda paylaş :