Yeni Tarifimiz;

Yeni Profiterol Tarifi

admin

Yeni Profiterol Tarifi

Admin tarafından eklendi.

Merhaba tatlı sevenler. (: Yeni Profiterol Tarifiyle tekrar sizlerleyiz. Profiterol tatlı sevenlere, tatlı krizine girenlere ve eve gelen misafirlere ikram edilebilecek en güzel şey. (: Sitemiz üzerinden verdiğimiz tariflerle pastanelerde satılan profiterollerden daha güzel bir tat elde edebilirsiniz. Yeni Profiterol Tarifi için ilk olarak malzemeleri sunmak istiyorum: Hamur için gerekli malzemeler 1 su bardağı su (bardak büyük olmasın) 100 gram margarin bir tutam tuz 1 çay kaşığı toz şeker 4 tepeleme yemek kaşığı un (kaşık yeterince dolu olsun) 3 veya 4 adet yumurta Krema için gerekli malzemeler 5 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı şeker 3 su bardağı süt 50 gram margarin 2 yemek kaşığı toz krem şanti Profiterolün üzeri için ise 1 paket çikolata sosu hazırlıyoruz. Marketlerde hazır satılıyor. Arkasındaki tarife göre kolayca hazırlayabilirsiniz. Yeni Profiterol Tarifi Yapılışı İlk önce su, margarin, tuz ve şekeri bir tavaya alıyoruz. İyice kaynayıp margarin tamamen eriyene kadar yüksek ateşteki ocağa koyuyoruz. Ardından unu ekleyip ocağı hafif kısıyoruz. Devamlı karıştırarak unu yaklaşık olarak 5-7 dakika kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra karışımı ocaktan alıyoruz ve biraz ılınmasını bekliyoruz. Karışımımız ılındıktan sonra bir adet yumurta ekliyoruz. Elimizle iyice hamura yediriyoruz. Yumurta hamurla özdeşleşince hamur ele yapışmayacaktır. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yumurta eklemeye devam ediyoruz. Genellikle 3 adet yumurta yeterli olmakta. Şimdi fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Sonra tepsimizi hazırlıyoruz. Yağlı kağıdımızı seriyoruz. Bir tatlı kaşığıyla hamurumuzdan parçalar alıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Başka bir kaşık yardımıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Daha önce 180 derecede ısıttığımız fırnımıza tepsiyi yerleştiriyoruz. Hamurla şişip kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra fırının kapağını hemen açmıyoruz. 15 dakika bekleyip, sonra açıp ve alalacağız. Bu arada krem şanti hariç krema malzemelerini hazırlayıp pişirebiliriz. Malzemeleri bir tencereye koyuyoruz. Karışım koyu bir kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz. Sonra karışımın ılınmasını bekleyiyoruz. Ilındıktan sonra krem şantiyi karışıma ekleyip ve bir mikser yardımıyla çırpıyoruz. Fırından hamurlarımızı çıkartıyoruz. Hamurları bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz. Dikkatli olup hamurları tam ortadan bölünmeyecek şekilde kesiyoruz. (: Kestiğimiz hamurları hazırladığımız krema ile dolduruyoruz. Çikolata sosumuzu arkasındaki tarife göre hazırlıyoruz. Çikolata sosumuz soğuduktan sonra artan kremalarıda içine koyup güzelce karıştırıyoruz. Profiterolümüzün üzerine dökerek servis edebiliriz. Yine güzel bir tarif çıkardık. Afiyet olsun. (:
  • Ücretsiz
  • Türkçe -
  • Hile full olarak eklendi.
Şurda paylaş :

0 yorum: