Yeni Tarifimiz;

Kakaolu Profiterol Nasıl Yapılır?

admin

Kakaolu Profiterol Nasıl Yapılır?

Admin tarafından eklendi.

Herkese merhaba. Kısa bir aradan sonra yeni bir profiterol tarifiyle sizlerleyiz. Bugün sizlere kakaolu profiterol nasıl yapılır onu anlatacağız. Sizlere ilk önce malzemeleri sunmak istiyorum: Profiterol Hamuru İçin Gerekli Malzemeler 2 su bardağı su 100 gr margarin 4 adet yumurta 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kakao Krema İçin Gerekli Malzemeler 1 paket Dr. Oetker Cappucino Aromalı Créme Ole Üst Kreması İçin Gerekli Malzemeler 80 gr. bitter çikolata 100 ml süt kreması Dilerseniz hazır çikolatalı sos kullanabilirsiniz. Kakaolu Profiterol Tarifi Hazırlanışı İlk önce margarin ve suyu bir tencereye koyup ocakta kaynatıyoruz. Margarin ve su kaynarken, un ve kakaoyu tek seferde döküp iyice karıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra soğumasını bekliyoruz. Ardından soğuyan hamura yumurtaları ekleyip yoğuruyoruz. Şimdi fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Sonra tepsimizi hazırlıyoruz. Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Tatlı kaşığı veya maur torbası ile yardım alıp yerleştirebiliriz. Önceden ısıttığımız fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz. Crém Ole’yi paketin arkasında tarife göre hazırlıyoruz. Ardından krema pompası ile profiterolleri güzelce dolduruyoruz. Eğer pompaya sahip değilseniz profiterolleri keserek içine kremamızı yerleştirebiliriz. Profiterolümüzün üst sosu için hazırlayacağımız kremayı ocağa koyarak ısıtıyoruz. Ardından ince ince kıydığımız çikolata parçalarını ekleyerek eriyinceye kadar ocakta karıştırıyoruz. Profiterolümüzün üstü için hazırladığımız kremamız soğurken kabul tutabilir. Bu yüzden kremamızın kabuk tutmaması için arada bir karıştırıyoruz. Profiterollerimizi servise sunmadan önce profiterollerimizin üstüne döküyoruz. Damak tadınıza göre üstüne ezilmiş antep fıstığı serpebilirsiniz. Ve kakaolu profiterolümüz hazır. Kakaolu profiterolleri midenize indirmeye başlayabilirsiniz. (: Afiyet olsun.
  • Ücretsiz
  • Türkçe -
  • Hile full olarak eklendi.
Şurda paylaş :

0 yorum: