Yeni Tarifimiz;

Ek Pasta Tarifi

admin

Ek Pasta Tarifi

Admin tarafından eklendi.

Profiterol ve ek pastalar herhalde herkesin vazgeçilmez tatlılarındandır. (: Bugün sizlere ek pasta tarifini vereceğiz, ek pastanın nasıl yapılacağını anlatacağız. Bazı yerlerde kedi dili diye de geçen güzel bir pasta yapacağız. (: İlk olarak ihtiyacımız olan malzemeleri sıralayalım: 200 gram margarin 1 su bardağı + 1/4 su bardağı su 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Ek pastanın iç kreması için ihtiyacımız olan malzemeler: 500 ml süt 5 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 poşer krem şanti Krem şantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt Dilerseniz krema yerine hazır krema satın alıp kullanabilirsiniz. Tercih size kalmış. Ek pastanın üstünü süslemek için ihtiyacımız olan malzemeler: 1 paket çikolatalı sos Antep fıstık, fildişi çikolata (nasıl seviyorsanız veya hangisini seviyorsanız onu kullanabilirsiniz) Bu tarifimizde diğer tariflerden farklı olarak ilk önce kremamızı hazırlayacağız. Krem şanti hariç yukarıda vermiş olduğumuz tüm iç krema malzemelerini orta boy bir tencereye koyuyoruz. Ardından tencereyi karıştırarak pişiriyoruz. Şimdi başka bir kaba krem şanti ve sütü döküyoruz. Sonra bir mikser yardımıyla koyu bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Karışımı kremamıza ekleyip tekrar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Şimdi tarife geçebiliriz. Sabırsızlanmayın. (: Ek Pasta Yapılışı Dolabımızdan orta boy bir tencere çıkarıyoruz. Tencerenin içine 1 + 1/4 su bardağı su ekliyoruz. SOnra tencerenin içine şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra margarinimizi de ilave edip eritiyoruz. Margarin eridikten sonra unu da ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Ocağımızın altını kısabiliriz. Kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Şimdi hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz ılıyınca 1 adet yumurta kırıyoruz. el çırpıcıyla veya tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Bu kısım biraz yorucu ve zahmetlidir ancak pastamız hazır olduğunda buna değecektir. (: Karıştırma işleminden sonra diğer yumurtalarımızı da (3 adet) tek tek kırıyoruz ve aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz, karıştırıyoruz. Hamurumuz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurtaları iyice yedirmemiz gerekli. Hamurumuz kıvama gelince krem şanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz. Nasıl isterseniz sıakbilirsiniz. İster yuvarlak ister uzun şekilde. Şimdi fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Ardından ısıttığımız fırınımıza tepsiyi yerleştiriyoruz. Hamurumuzun 30 dakika pişmesi gerekmektedir. Burada dikat edilmesi gereken tek nokta şu: 30 dakika boyunca asla fırınınızın kapağını açmayın. Çünkü fırınınızın kapağını açmanız durumunda hamurlar sönecektir. Piştiği zaman muhakkak kokusunu alırsınız. (: Hamurumuz piştiği zaman hepsinizi tek tek ortadan ikiye bölüyoruz. Ancak tamamını ortadan ikiye bölmeyin. Bir ucunu kesmeyeceğiz. Hamurlarımızın içlerini daha önceden hazırladığımız kremalarla dolduruyoruz. Sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. Damak zevkinize göre üzerlerine antep fıstığı veya eritilmiş fildişi çikolata dökebilirsiniz. Dikkat edin parmaklarınızı yemeyin. (: Afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek dileğiyle. Hoşcakalın.
  • Ücretsiz
  • Türkçe -
  • Hile full olarak eklendi.
Şurda paylaş :

0 yorum: