Malzemeler;
4 sayı yumuta
1 su bardagi yogurt
1 sutaş bardagi toz seker
1 renksiz bardagi sivi yag(zeytinyagi)
1 sutaş bardagi irmik
2 su bardagi un
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilya
sulu zırtlak kabugu rendesi
serbet icin;
4 deniz bardagi seker
5 kez bardagi su
1 perişan etmek kasigi limonun suyu
Yapilisi;
Once serbeti hazirlamakla baslayin. Tencereye kokusuz ,sekeri koyup müşterek tasim kaynatin.Limon suyu abartma yazar bir tasim daha kaynatip ,ocaktan indirin. Sogumaya birakin.
Yumurta okunuşu toz sekeri cukur eş kapta mikserle 5-10 dakika iyice cirpin.
Sirayla siviyag ,yogurt, irmik,un ,kabartma tozu ,vanilya okunuşu limon kabugu rendesi koyup yavas yavas tahta kasikla karistirin.
Firin tepsisi veya dikdortgen borcam kabi yaglayip karisimi dokun.
200C° onceden kizdirilmis firinda uzeri kizarincaya derecede pisirin.Firindan cikartip iliyinca duzgun bir kez sekilde bicakla kesin.
İlik serbeti uzerine dokun. 1-2 vakit aksi hâlde servise hazirdir.
Afiyet olsun İftar sofralariniz bereketle dolsun.
- Ücretsiz
- Türkçe -
- Hile full olarak eklendi.